Projecten

Tuin Projecten

We bespreken, bedenken, schetsen, schaven, tekenen, materialiseren en tenslotte bouwen we de tuin die jij als opdrachtgever voor ogen had. 

Stadstuin Milaan '69

Amsterdam. Op de plek van de oude brandweer kazerne werden woningen gebouwd. Terwijl de ene na de andere prachtige Loftstijl interieur tot in detail werd gestijld, hielden wij ons bezig met de tuinen op de bagane grond. We creërden een viertal tuinen ‘op een rij’  met elk een ander concept.

Milaan’69. We zien een binnenplaats voor ons, met origineel hardsteen. Wat fijne kiezelstenen en rondom Mediterrane groene planten met interressante bladvormen. De ‘bambini’  fietsen rond en spelen op de muurtjes met auto’s en taartjes. Lange zomeravonden aan tafel met vrienden: Molto bene!

Filmdecor

De bewoners van deze tuin werken in de filmwereld en hadden een uitgesproken gevoel voor beeld. De tuin als filmdecor?  In goede samenwerking zijn we tot originele keuzes van materialen gekomen. Een minimalistische berging en Veranda smelten samen tot een fijne chillplek. De beplanting is ambitieus ‘hoe meer planten hoe liever’. Een groene oase in de binnenstad.

Tuinieren met de kids

Hier vertaalden we de wens om een ‘Brabantse tuin’ te maken met ruim terras, een vuurplek maar ook een speelplek voor de ‘glijbaan van opa’, en daarnaast een mini-moestuin. De opdrachtgeefster houdt erg van plukken en frutselen met plantjes. Voor een stadstuin met weinig zon haalden we het hoogst haalbare uit de ruimte. Klinkers zijn oude gebakken klinkers, de halfverharding van grind geeft sfeer en komt uit Zwitserse rivierbeddingen. Pergolabalk is voor de schommel èn meteen voor de Blauwe regen.

Ontwerper Aan het Woord

Het vaktijdschrift ‘De Blauwe Kamer’ publiceerde een mooi artikel over de vier tuinen in Amsterdam van Lucie Nijsen.  

Reportage over Tuinen van Lucie Nijsen
stadstuin ontwerp Lucie Nijsen

Urban Chic Gardens

Het heerlijke gevoel dat je van binnen naar buiten ‘gelokt’ wordt de tuin in. Dat kan als je tuin ‘onder controle is. Voor veel mensen groeit de tuin op een gegeven moment (letterlijk) boven het hoofd. Dan wordt het tijd om onze kennis en hulp in te roepen. We luisteren naar je verhaal, je wensen en de functionaliteiten passen we in. Beplantingen krijgen speciale aandacht. Deze is afgestemd op de mate van onderhoud, maar kunnen we ook voor je onderhouden. Hoef jij alleen nog maar te genieten!

Chill in de Garden