Locatie

2012MK Haarlem
Noord-Holland 

Tevens Online tuinontwerp en beplantingsplan

Open

Maandag-Vrijdag: 09.00–17.00 uur
Bezoek alleen op afspraak 

Telefoon & Mail

023 5310555

info@lucienijsen.nl

FAQ

u

Waarom zou ik een tuinarchitect of ontwerper in de arm nemen?

Hoewel de meeste mensen zonder moeite hun eigen huis inrichten, blijkt dat met een tuin een heel ander verhaal: een stoel laat zich iets makkelijker verschuiven als een boom ;-). Bij buitenruimten is veel ruimtelijk inzicht en kennis van beplanting nodig om alles uit de ruimte te halen. Materialen zijn heel bepalend voor de sfeer en technische mogelijkheden waar je zelf vaak niet aan denkt. Beplanting is de kers op de taart, uh tuin ! 

Een tuinontwerper heeft een gedegen opleiding -op HBO niveau- en ruime plantenkennis. Dit bespaart onnodige missers en kosten. 

Lucie Nijsen neemt je mee ‘aan de arm’ tot je nieuwe tuin er staat.

u

Wat is de werkwijze?

Vrijwel elk tuinontwerp vergt dezelfde stappen en werkwijze. Lucie Nijsen werkt met een efficient modulesysteem. Zo komen we in 3 stappen tot het eindproduct: je Tuinontwerp met bestek en een Beplantingsplan.

We analyseren de locatie en omgeving. We vragen je het hemd van het lijf over je wensen en dromen van je/jullie tuin. Dit toetsen we op haalbaarheid. We maken moodboards tot alles klopt.  Voor het definitieve ontwerp bespreken en selecteren we samen met jou de materialen. Het bestek en technissche tekeningen gaan naar de hovenier voor een begroting van de aanlegkosten. En last but zeker not least: We stellen een uniek beplantingsplan op. Het hele proces  kun je met een gerust hart aan ons overlaten. 

u

Wat zijn de kosten van een tuinontwerp?

Hoe groot en welke wensen en eisen aan de inrichting gesteld worden bepalen de duur van het ontwerp. Ook een kleine tuin heeft zijn complexiteit. Maar met onze 20 jarige ervaring hebben we een efficiente ontwerp methodiek ontwikkeld en we hanteren een Modulesysteem. In drie stappen ontwerpen we de tuin. Na overleg en een eerste bezoek ontvang je direct de ontwerpkosten. Bij sommige projecten of losse advisering geldt een uurtarief. Alleen de beplanting laten doen kan natuurlijk ook. Vraag naar de mogelijkheden. 

u

Hoelang duurt het traject van begin tot eind?

Als we net zo konden werken als een tuinprogramma op televisie, zouden we 360 tuinen per jaar kunnen maken. Zoals je begrijpt gaat er best wat tijd zitten in de analyse van het terrein, schetsen, ontwerpbesprekingen, feedback, materialen & beplanting selecteren. Vervolgens regelen we de offerte bij het hoveniersbedrijf en kwekerij, zodra deze is goedgekeurd plannen we de aanleg, de bouw van de tuin. De planten bestellen we bij de kwekerij  zodat deze als laatste direct de grond inkunnen.  Schrik niet, als het team eenmaal draait gaat het hard 😉 .

We begeleiden je hierin en nemen alle zorg uit handen.  Daarna mogen jullie het leukste doen wat er is: water geven en genieten van en in je tuin en deze zien groeien en bloeien !